Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Från vänster: Rachel Crooks, Jessica Leeds och Samantha Holvey vid presskonferensen.

Vill att Trumps påstådda trakasserier utreds

Tre kvinnor som hävdar att de blivit sexuellt trakasserade av president Donald Trump innan han tillträdde sitt ämbete vill nu att kongressen tillsätter en utredning av de påstådda trakasserierna.

Enligt kvinnorna, som redan under presidentvalrörelsen gick ut med anklagelser mot Trump, råder en ny tid efter metoo-kampanjen – som fått en rad framstående personer att tvingas avgå efter anklagelser om sexuella övergrepp och trakasserier.

- Det är ett annorlunda klimat nu. Låt oss försöka igen, säger Samantha Holvey, som tidigare tävlade i skönhetstävlingen Miss USA och hävdar att Trump kom in i kvinnornas omklädningsrum, till NBC.

Under en presskonferens på måndagen upprepade de tre kvinnorna sina anklagelser mot Trump. Sammanlagt 16 kvinnor har påstått att Donald Trump utsatt dem för trakasserier.

Vita huset har tillbakavisat uppgifterna som falska. Men Rachel Crooks, som hävdar att Trump kysste henne mot hennes vilja när hon presenterade sig för honom i Trump Tower 2005, uppmanar kongressen att utreda presidentens beteende.

- Jag vill kunna tro att vi som amerikaner kan lägga politiska åsikter åt sidan och erkänna att vissa saker faktiskt går utöver politiken, säger hon.

Enligt den tredje kvinnan vid presskonferensen Jessica Leeds kysste och tafsade Trump på henne under en flygtur. Den händelsen ska ha utspelat sig för flera årtionden sedan.