Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En mamma flyr hettan i Shanghai och låter sitt barn ta en liten lur på ett Ikea-varuhus i Shanghai.

Varma Shanghaibor sussar sött på Ikea

I Shanghai har en del tagit för vana att under sommaren inte bara provligga i sängarna på de lokala Ikea-varuhusen. I den tryckande värmeböljan vallfärdar invånarna till de luftkonditionerade lokalerna – för att ta sig en stärkande tupplur.

Med en värme som närmar sig 37-gradersstrecket i Shanghai söker många svalka på ett lite annorlunda vis. I de kyligare visningsrummen på Ikea syns folk i alla åldrar – föräldrar med sina barn, par och äldre – ogenerat slumra i sängar och dåsa till i de rymliga soffor som är till salu på varuhuset.

Besökarna tar sig också andra friheter och drar sig inte för att till exempel inta sin egen medhavda mat vid borden i avdelningen för köksvaror.

Mån om sina kunder har Ikea än så länge accepterat det något udda beteendet, men däremot har företaget satt stopp för den dejtingkultur som utvecklats i en kafeteria på ett av varuhusen. Där har man nu satt upp en skylt om att man inte får slå sig ned utan att först ha köpt något i serveringen. Kafeterian hade blivit ett alltmer populärt tillhåll för äldre änklingar, änkor och frånskilda som såg sin chans att träffa en ny partner där.