Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
USA:s president Donald Trump svarar på kritiken från Storbritanniens premiärminister Theresa May på Twitter.

Trump, May och Rudd i bråk om videodelning

Det amerikanskbrittiska ordkriget fortsätter efter att Storbritanniens premiärminister kritiserat USA:s president för att ha delat tre videoklipp från den islamfientliga organisationen Britain First.

Sist i raden att lufta sin åsikt är den brittiske inrikesministern Amber Rudd, som säger att han hoppas att Storbritanniens fördömande av Donald Trumps Twitterdelning får betydelse.

- Det kanske är så att vi alla lyssnar mer noggrant på kritik från våra vänner än från dem som vi inte har en relation till. Så jag hoppas att premiärministerns kommentarer påverkar presidenten, säger Rudd inför det brittiska parlamentet.

Snabbt utfall

Premiärminister Theresa May gjorde sitt utfall bara timmar efter Trumps delning av videoklippen på onsdagen.

"Det är fel av presidenten att ha gjort det här", sade Mays talesperson i ett uttalande från Downing Street. I det beskrevs Britain First som en organisation som sprider hat och försöker splittra det brittiska samhället.

Linjen förstärktes i fler uttalanden på torsdagen. Då sade talespersonen att premiärminister May är "fullt fokuserad" på att hantera extremism – där den finns.

"Men den stora majoriteten av muslimer i vårt land är laglydiga och skyr extremism", hette det.

Dödsmisshandel

De videoklipp som Trump twittrade vidare visade bland annat en grupp påstådda islamister som knuffar ned en tonårspojke från ett tak och misshandlar honom till döds.

Tidigt på torsdagen svarade president Trump irriterat May: "@Theresa_May, fokusera inte på mig, fokusera på den destruktiva radikala islamiska terrorismen som äger rum i Storbritannien. Vi klarar oss bra!" twittrar Trump.