President Donald Trump tog på måndagen emot representanter för Navajofolket vid en ceremoni i vita huset.
President Donald Trump tog på måndagen emot representanter för Navajofolket vid en ceremoni i vita huset.

Trump kritiserad för Pocahontas-skämt

Vita huset tillbakavisar att president Donald Trump skulle ha fällt en rasistisk kommentar när han kallade en demokratisk senator för "Pocahontas".

ANNONS
|

Trump väckte visst uppseende när han omnämnde Elizabeth Warren som "Pocahontas". Han har visserligen använt namnet tidigare, en syftning på Warrens egna uppgifter om att hon har anor från Amerikas ursprungsbefolkning. Men att han gjorde det när han hedrade veteraner från andra världskriget fick många i Washington att höja på ögonbrynen.

Trump tog emot Navajoindianer som tjänstgjorde under andra världskriget vid en ceremoni i Vita huset. Efter att ha lyssnat på dem sade Trump att han inte förberett något eget anförande, men fortsatte:

- Ni fanns här långt innan någon av oss gjorde det. Även om vi har en representant i kongressen som de säger har funnit här sedan länge. De kallar henne Pocahontas. Men, vet ni vad, jag gillar er, sade presidenten.

ANNONS

Senator Elizabeth Warren är en av de mest framträdande liberala demokraterna. Hon har undervisat i juridik vid Harvard och arbetat som rådgivare åt Barack Obama.

Frågorna haglade över Vita husets pressekreterare Sarah Sanders vid kvällens pressmöte i Vita huset, men hon avvisade kritiken, och undrade varför reportrarna i stället inte frågar Warren "varför hon ljugit om sitt ursprung för att gynna sin politiska karriär".

TT-Reuters

ANNONS