Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Raketbeskjutningen mot den internationella flygplatsen i Kabul inträffade kort efter att USA:s försvarsminister landat. Arkivbild.

Robotangrepp gick fel – flera döda i Kabul

Flera människor har dödats sedan ett amerikanskt flygangrepp i Kabul gått fel. Räden utfördes efter en raketattack huvudstadens flygplats kort efter att USA:s försvarsminister James Mattis landat i Afghanistan.

- Tragiskt nog fungerade inte en av robotarna som den skulle vilket orsakade många dödsoffer, skriver den Nato-ledda insatsen i Afghanistan i ett uttalande enligt AFP.

Angreppet ska ha genomförts i syfte att understödja afghanska säkerhetsstyrkor vid en insats mot en grupp som misstänks ha attackerat Kabuls flygplats tidigare under dagen.

Det är oklart hur många som dödats.

Bara timmar efter att USA:s försvarsminister James Mattis landade i Afghanistans huvudstad slog sex raketer ned i närheten av Kabuls flygplats. En av raketerna träffade ett bostadshus i närheten av flygplatsen och minst fem personer skadades.

Såväl terrorgruppen IS som talibanrörelsen tog på sig dådet, men det finns inga oberoende uppgifter om vem som låg bakom attacken.

Det oannonserade besöket skedde i sällskap med Nato-chefen Jens Stoltenberg. Efter att ha träffat president Ashraf Ghani intygade de båda sitt stöd till regeringen i kampen mot talibanerna.

Mattis besök i landet är det första av en amerikansk minister sedan president Donald Trump i augusti presenterade sin strategi för den amerikanska närvaron i Afghanistan.