Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Storbritanniens premiärminister Theresa May har det körigt just nu.

Penny Mordaunt ny brittisk biståndsminister

Den konservativa parlamentarikern Penny Mordaunt har utsetts till ny biståndsminister i Storbritannien. Hon efterträder Priti Patel som avgick efter avslöjanden om hemliga möten med israeliska företrädare.

Den 44-årige Penny Mordaunt var liksom Priti Patel stark förespråkare för att Storbritannien ska lämna EU. Hon har argumenterat för att EU misslyckats som institution och att Storbritannien skulle vara säkrare utanför unionen.

Penny Mordaunt är frivillig reservist i flottan, har tidigare innehaft lägre poster i regeringen och valdes in i parlamentet 2010 som representant för kuststaden Portsmouth.

Hon anlände till premiärministern på Downing Street 10 i London på torsdagseftermiddagen och kort därpå kom beskedet från Theresa May att hon har utsetts.

Priti Patel blev på onsdagen den andra brittiska ministern att sluta på kort tid, efter avslöjanden om hemliga möten i Israel.

Den politiska instabiliteten i Storbritannien drabbar Theresa May i ett redan känsligt läge. Sommarens misslyckade nyval försvagade hennes legitimitet samtidigt som hon försöker förhandla med EU om brexit.

Frågan om EU-medlemskapet splittrar fortfarande Storbritannien. Och även om Theresa May och hennes regering står enade i fråga om att EU-skilsmässan ska äga rum ses hennes uppställning av ministrar som en balansakt mellan övertygade brexitanhängare och de som röstade för att stanna i EU.