Det amerikanska militärplanet av modell Bombardier E-11A används som en flygande kommunikationscentral och kraschade på måndagen i afghanska Ghazni.
Det amerikanska militärplanet av modell Bombardier E-11A används som en flygande kommunikationscentral och kraschade på måndagen i afghanska Ghazni. Bild: Saifullah Maftoon/AP/TT

Omkomna i afghansk flygkrasch bärgade

ANNONS

Kvarlevorna av två amerikanska besättningsmän har bärgats från det militära kommunikationsplan som under måndagen störtade i den afghanska provinsen Ghazni.

"Kvarlevorna hittades i närheten av nedslagsplatsen. De hade behandlats med värdighet och respekt av lokala afghanska boende, i enlighet med deras kultur", skriver den amerikanska militären i ett uttalande.

Tidigare under tisdagen hade afghansk militär försökt ta sig fram till vraket men slagits tillbaka av talibanrörelsen, som kontrollerar stora delar av provinsen.

Kraschen inträffade strax efter klockan 13, lokal tid, på måndagen. USA bekräftade några timmar senare att flygplanet tillhör den amerikanska militären men dementerade uppgifter om att talibanerna skulle ha skjutit ned det.

ANNONS
ANNONS