En man demonstrerar mot regeringen i regnet i Caracas, Venezuela.
En man demonstrerar mot regeringen i regnet i Caracas, Venezuela.

Flyg till Venezuela ställs in

Air France ställer in sina flygningar till Venezuela efter den upptrappade situationen i landet med våldsamma protester mot president Nicolás Maduro. Protesterna har samtidigt krävt ytterligare ett dödsoffer.

ANNONS
|

Det franska flygbolagets stopp råder tillfälligt fram till på tisdag.

USA:s vicepresident Mike Pence har talat med oppositionsledaren Leopoldo López, som sitter i husarrest, och hyllat hans mod.

Pence sade återigen att USA kommer att införa "starka och snabba ekonomiska sanktioner" mot Venezuela om Maduro går vidare med det val som är utlyst på söndag, då en grundlagsförsamling med mandat att skriva om konstitutionen ska utses. Han manar också till respekt för mänskliga rättigheter.

"Vinnande kort"

Colombias president Juan Manuel Santos säger att grannlandet inte kommer att erkänna resultatet av söndagens val.

Maduro säger att han står fast vid planerna, med stöd från landets militär.

ANNONS

- Vi har ett kort att spela: ett kort som kommer att vinna det här spelet. Det kortet är den nya konstituerande församlingen, säger Maduro.

Det har varit nya protester i Venezuela under fredagen, men demonstranterna har varit betydligt färre än tidigare efter det utfärdade förbudet i kombination med ett kraftigt regnoväder.

Violinist slagen

En 18-åring dödades under protester i staden San Cristóbal. Människorättsgrupper säger att violinisten Wuilly Arteaga, som blivit symbol för protesterna där han spelat nationalsången mitt i kaoset, återigen har gripits i Caracas och slagits med sitt instrument av säkerhetsstyrkor.

Alfredo Ramos, borgmästare som tillhör oppositionen, greps när han inte röjde barrikader trots domstolsbeslut.

En av oppositionsledarna, Henrique Capriles, uppmanar till nya gatuprotester på lördagen och längs landets alla större vägar på söndag.

Totalt har mer än 110 personer dödats under fyra månaders våldsamma protester mot Maduros regering.

TT-AFP
ANNONS