Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Barn visar upp använda patronhylsor och en blodig handduk efter att en 76-årig kvinna och hennes dotter som försökte hjälpa henne, dödats i en skottväxling mellan polis och knarkgäng i favelan Mangueira i Rio de Janeiro i slutet av juni.

Favela-bor protesterar mot polisvåld

Hundratals människor från Rio de Janeiros fattiga favelor tog sig under söndagen ner till centrum och till den eleganta stranden Copacabana. Framför Rios ikoniska Copacabana Palace Hotell samlades 400 brasilianer för att kräva ett stopp på de dödliga skottlossningarna mellan polis och knarklangare.

Bakgrunden till protesterna är att oskyldiga människor i favelorna dödas – ibland varje vecka och i perioder dagligen – när Rios specialutbildade militärpolisstyrka strider mot gängen och knarkhandlarna i favelorna.

- Att komma hit är det enda sättet för oss att få uppmärksamhet från myndigheterna, säger Sergio da Silva från Jacare-favelan.

Amnesty international har kritiserat polisen för tortyr och utomrättsliga avrättningar. De får svaret att polisen själv utsätter sig för stora faror. Fler än 80 poliser har dödats i år i delstaten Rio de Janeiro.