Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polis och räddningstjänst vid parken i södra Paris där knivattacken skedde på fredagseftermiddagen. Bild: Christophe Archambault/AFP/TT
Polis och räddningstjänst vid parken i södra Paris där knivattacken skedde på fredagseftermiddagen. Bild: Christophe Archambault/AFP/TT

En dödad i knivdåd i södra Paris

En person dödades och två skadades av en man som gick till attack med kniv i södra Paris, enligt en fransk åklagare.
Polis sköt ihjäl gärningsmannen.

Dådet begicks i en park i kommunen Villejuif vid 14-tiden. Polisen sköt angriparen när han var på väg till ett köpcentrum i närheten, enligt tv-kanalen BMF. Han dog kort därefter.

Den som dödades i knivattacken är en man i 50-årsåldern, uppger BMF. Två personer är skadade, varav en mycket allvarligt.

– Den misstänkte försökte attackera andra offer under det mordiska anfallet, men de lyckades undkomma, säger åklagaren som inte vill röja några detaljer om gärningsmannen.

Varken hans identitet eller motiv var känt timmarna efter angreppet.

Drabbad förort

Enligt vice inrikesminister Laurent Nuñez, som tog sig till parken, hade angriparen sannolikt skadat fler människor om inte polisen skjutit honom.

– Det var en extremt modig handling, sade ministern om polisinsatsen.

Villejuif har tidigare varit i fokus efter våldsdåd. I april 2015 greps en man misstänkt för att ha dödat en kvinna och planerat en attack mot en kyrka.

Mannen ska ha haft dokument från terrorgrupperna al-Qaida och IS i sitt hem och även varit i kontakt med misstänkta islamistiska extremister i Syrien.

Blodig terror

Sedan 2015 har Frankrike drabbats hårt av attacker, flera av dem utförda av extremistiska jihadister. Över 250 personer har dödats i dåd under de fem åren.

I oktober knivhögg en polisanställd fyra kollegor till döds i Paris polishögkvarter efter att ha konverterat till en radikal version av islam.

Fredagens knivdåd kommer bara fyra dagar innan Frankrike uppmärksammar femårsdagen av massakern mot satirtidningen Charlie Hebdo som krävde tolv döda. Dagen efter mördade en man en poliskvinna i en Parisförort innan han förskansade sig i en judisk mataffär. Där dödade han fyra i gisslan innan polis gjorde slut på honom.

Förövarna i de två januaridåden 2015 hade svurit trohet mot al-Qaida respektive IS.