Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I New York använder många munskydd för att skydda sig själva och andra. Bild: Frank Franklin II
I New York använder många munskydd för att skydda sig själva och andra. Bild: Frank Franklin II

Corona har skördat en halv miljon liv

Nu har 500 000 människor världen över dött i covid-19. De länder med flest dödsfall är USA och Brasilien.

På söndagskvällen passerade universitetet Johns Hopkins räkneverk 500 000 dödsfall i covid-19. Hittills har USA flest antal dödsfall – över 125 000. På andra sidan Atlanten fortsätter smittan att spridas och i torsdags rapporterades rekordmånga 40 000 nya smittade.

Delstaterna Florida, Arizona och Utah är hårdast drabbade. New York Times har pekat ut Las Vegas kasinon och ett kristet sommarläger i Colorado som kluster för smittspridningen.

LÄS MER: Coronaviruset sprids som en löpeld i USA

Efter USA har Brasilien och Storbritannien flest antal dödsfall av världens länder. Därefter kommer Italien.

Vissa länder tycks inte ha nått sin topp än. Den senaste tiden har Indien lättat på restriktionerna, vilket har ökat spridningen. Nu överväger vissa delstater att återinföra nedstängningarna. Anant Bhan, en av landets ledande smittskyddsexperter, säger till TT:

– Till skillnad från Kina, där pandemin var mer koncentrerad runt Wuhan och några få andra städer, har Indien en mer diffus spridning som gör det lite mer utmanande för sjukvården, säger han och lägger till att Indien kan komma att se många "toppar" den närmaste tiden då smittspridningen varierar mycket i landet.