Åtta amerikanska soldater förmodas döda sen det amfibiska transportfordon de färdades i under en övning sjunkit. På bilden ett liknande fordon. Arkivbild.
Åtta amerikanska soldater förmodas döda sen det amfibiska transportfordon de färdades i under en övning sjunkit. På bilden ett liknande fordon. Arkivbild. Bild: Sakchai Lalit/AP/TT

USA: Åtta soldater förmodas döda efter olycka

ANNONS

Åtta amerikanska soldater saknas sedan en olycka inträffat under en övning utanför södra Kaliforniens kust. Efter en 40 timmar lång sökinsats förmodas de nu ha omkommit.

Soldaterna, varav sju tillhörde marinkåren och en flottan, färdades i ett amfibiskt trupptransportfordon som sjönk under en övning i torsdags. Av åtta andra medpassagerare kunde sju räddas direkt, medan den åttonde hittades död.

Fartyg från flottan och kustbevakningen sökte efter de försvunna soldaterna men lyckades inte hitta vare sig dem eller fordonet de färdades i. Marinkåren använder ofta den typen av fordon för att öva på landstigningar.

Enligt en rapport från den amerikanska kongressen dör årligen i snitt drygt 900 amerikanska soldater utanför strid, en dryg tredjedel av dem i olyckor. Sedan 2006 har ungefär tre fjärdedelar av dödsfallen bland amerikanska soldater skett utanför strid.

ANNONS
ANNONS