Sparsam trafik när Irans nyårsfirande inleddes i förra veckan. Men resandet i landet är ändå så stort att det väcker förskräckelse av smittoskäl.
Sparsam trafik när Irans nyårsfirande inleddes i förra veckan. Men resandet i landet är ändå så stort att det väcker förskräckelse av smittoskäl. Bild: Vahid Salemi

Resor förbjuds efter nyår i Iran

ANNONS

Efter det persiska nyåret, noruz, inför Iran reseförbud inom landet. Rapporter om resande kors och tvärs i Iran har väckt förskräckelse internationellt, med tanke på att landet är bland de svårast drabbade av coronaviruset sars-cov-2.

– De som är ute på resa i samband med noruz-semestern bör omedelbart återvända till sina samhällen, utan att göra uppehåll på vägen, säger Hossein Zolfaghari, talesman för den nationella virusbekämpningen.

På torsdagen meddelar regimen att ytterligare 157 dödsfall registrerats i landet i covid-19-pandemin. Därmed är den officiella dödssiffran i Iran 2 234. Det gör landet till det fjärde värst drabbade hittills, efter Italien, Spanien och Kina. Dessutom misstänker många att Teheran-regimen underdrivit statistiken.

ANNONS
ANNONS