Ytterligare man anhållen efter Wilmas försvinnande

En man anhölls under söndagen misstänkt för skyddande av brottsling med anledning av 17-åriga Wilmas försvinnande. Mannen släpptes på fri fot senare samma kväll efter förhör.

ANNONS
|

På fredagen häktades en man på sannolika skäl misstänkt för mord på 17-åriga Wilma Andersson. Nu har ytterligare en man, i den häktade mannens närhet, anhållits misstänkt för skyddande av brottsling. Det meddelar polisen på sin hemsida.

"Uppgifter har framkommit under utredningsarbetet som resulterar i detta anhållande. Förhör kommer att höras med den mannen under söndagskvällen, utredningsarbetet fortsätter", skriver åklagaren i ett pressmeddelande.

Polisens presstalesperson Anna Göransson är förtegen kring detaljerna kring anhållandet.

– Jag kan bekräfta det som åklagare gått ut med. Det är en man som är anhållen under eftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Han kommer förordnas försvarare och höras under kvällen. Wilma är fortfarande inte anträffad och vi fortsätter söka under kvällen.

I nuläget påverkas inte sökarbetet av att ännu en person anhållits, utan det fortgår som planerat.

– Det finns ingen information i nuläget som kommer att förändra våra planer. Men vi står i direkt koppling till förundersökningsledningen och följer de uppgifter som de får fram, säger Anna Göransson.

Vid 20.30-tiden meddelade vice chefsåklagare Caroline Fransson att hon beslutat att häva anhållandet mot den mannen som greps och anhölls tidigare på söndagen.

– Efter ett utförligare förhör med den misstänkte har jag beslutat att försätta mannen på fri fot. Misstanken om brott kvarstår, men misstanken motiverar inte längre ett frihetsberövande, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS