Skottlossning i Uddevalla i natt – lägenhet beskjuten

Under natten mot måndag blev en lägenhet i Uddevalla beskjuten med ett okänt antal skott. En person har gripits under förmiddagen. Händelsen utreds som grovt vapenbrott och försök till mord.

ANNONS
|

Polisen larmades till en adress på Ramneröd i Uddevalla strax efter 03.00, natten mot måndag. Enligt Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen region Väst, kunde första patrullen på plats bekräfta att en skottlossning skett.

– Inringaren påstår att flera skott avlossats, vi kan konstatera att det stämmer, berättade Magnus Schildt tidigt på morgonen.

Skotten har skjutits in genom ett fönster i lägenheten. I bostaden befann sig ett flertal personer, men ingen ska ha kommit till skada.

Händelsen utreds som grovt vapenbrott och försök till mord.

En man gripen

Under förmiddagen har polisen gripit en man. Man vill dock inte berätta vilka misstankar som riktas mot mannen.

ANNONS

– Vi har frihetsberövat en man sent på förmiddagen men jag kan inte gå in på fler detaljer. Jag kan inte berätta vilka misstankar den här personen har delgivits, säger Rickard Fremark, lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal.

”Mycket allvarlig händelse”

Lokalpolisen arbetar tillsammans med avdelningen för grova brott i ärendet. Polisen vill inte prata om eventuella motiv i nuläget. Rickard Fremark säger att polisen initialt fokuserar på att samla in så mycket information som möjligt. Men han berättar att polisen kunnat säkra vissa spår från platsen.

– Det är en mycket allvarlig händelse, det är många skott som har avlossats mot bostaden. Men det är alldeles för tidigt att säga orsaken och vi vill inte låsa fast oss vid eventuella motiv. Här måste vi arbeta väldigt brett och samla in så mycket vi kan innan vi börjar skönja en motivbild, säger polisområdeschefen.

Polisen har under dagen befunnit sig vid bostaden och utfört en teknisk undersökning. Även minst två hundpatruller har varit på plats för att säkra eventuella spår. Patruller har även utfört dörrknackning i området i hopp om att få vittnesuppgifter om skjutningen.

Under dagen flyttade även polisen sitt mobila kontor till området. Polisen har via den kunnat styra det initiala utredningsskeendet samt kunnat ta emot personer som känt oro efter händelsen.

ANNONS

Vid 16-tiden hävdes avspärrningarna och det mobila kontoret har återkallats.

Har ni kunnat höra personerna som fanns i lägenheten vid skjutningen?

– Samtliga inblandade är hörda. Mycket mer än så kan jag inte delge just nu, säger Rickard Fremark.

Har de fått skydd från polisen på grund av händelsen?

– Det är sådant vi aldrig går in på så det kan jag inte kommentera överhuvudtaget.

ANNONS