Polispatruller, sökhundar och helikopter med värmekameror har letat efter en man i 35-årsåldern.
Polispatruller, sökhundar och helikopter med värmekameror har letat efter en man i 35-årsåldern. Bild: Ola Folkesson

Man i 35-årsåldern fortfarande försvunnen

En man i 35-årsåldern har varit försvunnen sedan 22-tiden på torsdagskvällen. Under fredagen pågick en stor sökinsats med polispatruller, hundar och helikopter. På lördagen gick även Missing People ut med en efterlysning, och polisen söker fortfarande efter mannen.
– Jag har satt in utredare som ska kolla med anhöriga, säger Per-Erik Olhsson, jourhavande förundersökningsledare på Uddevallapolisen.

ANNONS

Den försvunna mannen är i 35-årsåldern och har inte setts till sedan 22-tiden i Ljungskile på torsdagen. När han inte dök upp vid 09-tiden på fredagsmorgonen anmäldes han försvunnen av anhöriga.

Vid lunchtid på fredagen inleddes ett stort sökningsarbete med polispatruller, sökhundar och helikopter med värmekameror.

– Vi har sökt sedan i morse men inte funnit honom ännu. Helikoptern har sökt överallt med värmekameror men har inte funnit någon, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst under förmiddagen.

Missing people har efterlyst mannen

På lördagen gick Missing people Sweden ut med en efterlysning av mannen på sin Facebook och hemsida, där de vädjade till allmänheten om hjälp i sökandet. En stund senare tog de dock bort sin publicering av sekretesskäl.

ANNONS

– Vi har tagit bort efterlysningen på begäran från anhöriga och kan inte uttala oss på grund av sekretess, svarar Missing People i ett meddelande.

Enligt polisens senaste uppgifter har en bekant till mannen mottagit ett sms från den försvunna personens telefon som talar för att mannen är vid liv. Polisen ska nu bekräfta om sms:et är skickat från 35-åringen.

– Jag har satt in utredare som ska kolla med anhöriga att uppgifterna stämmer. Vi vill såklart vara säkra på att sms:et kommer ifrån mannen innan vi gör något annat, säger Per-Erik Olhsson, jourhavande förundersökningsledare på Uddevallapolisen.

Polisen har inga misstankar om brott i samband med mannens försvinnande.

Har du sett eller hört något som du tror kan hjälpa polisen gällande mannens försvinnande?

Kontakta då polisen på telefonnummer 114 14

ANNONS