Under natten till torsdagen så utsattes både Kaffedoppet och sjukhusbyggnaden för inbrottsförsök. (arkivbild)
Under natten till torsdagen så utsattes både Kaffedoppet och sjukhusbyggnaden för inbrottsförsök. (arkivbild) Bild: Thomas Bennelind

Två inbrottsförsök under natten i Strömstad

Under natten till torsdagen så utsattes både Kaffedoppet och sjukhusbyggnaden för inbrottsförsök. Om händelserna hänger ihop med det tidigare rånförsöket på apoteket på Södra Hamngatan är för tidigt att säga.
– Vi ser alltid till liknande händelser och utreder om det finns kopplingar, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
LocationStrömstad||

Det var strax efter 04 natten till torsdagen som personal på Kaffedoppet hörde hur glas krossades och sedan larmade polisen. En polispatrull skickas till platsen men inget verkade stulet uppger Christer Fuxborg.

– Anmälaren uppger att man sett en kvinna vid platsen, som upplevdes som förvirrad. Om det var den misstänkta gärningspersonen vet man inte, men anmälaren uppfattade det så, säger han.

En anmälan om försök till inbrott och stöld är upprättad.

Ett par timmar senare, vid 06.30-tiden så upptäcker en städerska som städar i sjukhusbyggnaden att en altandörr är trasig och att någon har slagit sönder dörren. Polis tillkallas och sjukhuspersonal på plats uppger att en man tidigare under onsdagen hotat personalen om att han vill ha sin medicin.

ANNONS

– Misstanken rör sig om att det kan vara samma person som kommit tillbaka senare under natten, då man försökt bryta upp läkemedelsskåpet, säger Christer Fuxborg.

Inga spår hade hittills säkrats på platsen men polisens arbete för att spårsäkra och utreda händelserna fortsätter under torsdagen meddelar Christer Fuxborg. Tidigare under onsdagskvällen larmades polis till apoteket på Södra Hamngatan där en person ska ha hotat personalen med tillhygge.

ANNONS