Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Två misstänks för branden

Två personer anhölls på lördagen misstänkta för att ha anlagt branden på ett HVB-hem i Gerlesborg i torsdags. På söndagen släpptes männen, men de är fortsatt misstänkta.

Det var ett HVB-hem i Gerlesborg som helt förstördes i branden. Sex boende och personal var på plats i hemmet där ett uthus som sitter ihop med huvudbyggnaden började brinna.

När räddningstjänsten kom dit var branden fullt utvecklad och huset stod i lågor. Det gick inte att rädda byggnaden.

Alla boende och personal hann ta sig ut ifrån den brinnande byggnaden men en person fick föras till sjukhus för rökskador.

Två personer greps på fredagen.

– Det finns en misstanke om mordbrand mot de här två männen, berättar Hans König vid polisen i Uddevalla men kan i övrigt inte lämna mer information om hur gripandet gick till eller varför de här två misstänks.

De två männen anhölls senare men är nu släppta.

– Åklagaren beslutade på söndagseftermiddagen att släppa de två männen. Men de är fortsatt misstänkta för brottet, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare på Uddevallapolisen.

En teknisk undersökning har gjorts av brandplatsen.

Så sent som på lördagen larmades räddningstjänsten på nytt till brandplatsen. När det blåst började det att ryka i rester. Men räddningstjänsten kunde snabbt släcka.