Eurocash butik på Oslovägen i Strömstad (arkivbild).
Eurocash butik på Oslovägen i Strömstad (arkivbild). Bild: Ulf Blomgren

Trotsar gränskrisen – köper butik i Värmland

Matvarukedjan Eurocash, som i dag har sju butiker längs gränsen till Norge, utökar sitt gränshandelsimperium trots den stängda norska gränsen.

ANNONS
|

Eurocash har tecknat ett avtal med Långflons Stormarknad om att förvärva den 3 500 kvadratmeter stora butiken i Långflons köpcentrum, som ligger strax intill den norska gränsen i Torsby kommun.

Övertagandet sker den 1 februari.

– I en tid när gränsen är stängd så väljer vi att blicka framåt. När pandemin är över så kommer de norska kunderna tillbaka, vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger Johan Svensson, vd på Eurocash, i ett pressmeddelande.

Långflons köpcentrum är i likhet med Nordby shoppingcenter inriktat på den norska gränshandeln. Det finns flera norska städer inom upptagningsområdet, såsom Trysil och Elverum.

ANNONS

Eurocash har länge velat etablera en butik i Långflon och tecknade 2018 en avsiktsförklaring om att bygga en ny butik på handelsplatsen. Nu väljer man att i stället köpa en befintlig butik i köpcentret och göra om den till en Eurocash-butik.

– Det är en fin och väletablerad butik med ett väldigt bra läge i centrumet. När vi fick erbjudande om att ta över lokalen valde vi att göra det i stället för att etablera en helt ny butik, säger Johan Svensson.

Butiken kommer under 2021 att genomgå en ombyggnation. I butiken jobbar idag cirka 25 medarbetare, som alla kommer att erbjudas anställning i den nya butiken. Det kan även bli behov av att rekrytera ytterligare medarbetare längre fram, enligt Eurocash.

Eurocash

Eurocashs historia började 1999 när företaget öppnade sin första butik i Svinesund.

I dag har Eurocash butiker i Strömstad, Svinesund, Eda, Storlien, Töcksfors och Åmål.

ANNONS