Jörgen Olsson, gruppchef vid polisen i Strömstad, uppger att flera av de häktade även begått brott i Strömstad.
Jörgen Olsson, gruppchef vid polisen i Strömstad, uppger att flera av de häktade även begått brott i Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Tillslag mot gränsöverskridande liga

Beväpnad polis slog till mot två villor utanför Halden i tisdags. Fyra personer från samma familj greps och häktades. Polisen uppger att vissa av dem har begått brott i Strömstad.

ANNONS
LocationHalden||

Uppgifterna om tillslaget kommer från Halden Arbeiderblad, som skriver att tre av de häktade, en kvinna i 50-årsåldern, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, greps på plats när polisen slog till mot villorna på tisdagsmorgonen, i en samordnad och beväpnad aktion.

Kort tid därefter greps ytterligare en man i 20-årsådern på annan plats på Østlandet. Även han tillhörde samma familj och var bosatt i en av villorna där det första tillslaget skedde.

– Vi känner till att vissa av personerna också har begått brott här i Strömstad, säger Jörgen Olsson, gruppchef vid polisen i Strömstad.

ANNONS

– Vi vet att den norska polisen har gripit personerna, men vi vet inte om det är för de brotten som de nu sitter häktade i Halden.

Om det är tal om en kriminell liga vill inte Jörgen Olsson uttala sig.

– Många uppfattar dem nog som en liga. Mer kan jag inte säga.

Brottet de fyra häktade är anklagade för är grovt häleri, uppger Halden Arbeiderblad.

– Vi menar att de under en period har lyckats få tag på och ansamla pengar i samband med en eller flera straffbara handlingar, säger polischef Christian Berge i Øst polisdistrikt till tidningen.

Christian Berge uppger att polisaktionen varit planerad under längre tid och genomfördes med hjälp av ett samarbete mellan flera olika enheter inom polisen.

Enligt Halden Arbeiderblad fortsatte polisen att undersöka de båda bostäderna under flera timmar efter tillslaget, för att se om de kunde hitta något som hade samband med det brott man utreder.

ANNONS