Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ny kommunpolis. I september tillsätts tjänsten som kommunpolis för Strömstad och Tanum.

Tillsatt kommunpolis kommer till hösten

Efter en lång rekryteringsprocess är tjänsten som kommunpolis för Strömstad och Tanums kommun tillsatt. Hon kommer att ta plats vid stationen i september.

Processen att få en kommunpolis till Strömstad och Tanum har tagit tid. Den drog ut på tiden då polisen blev tvungna att utlysa tjänsten två gånger. Den första omgången började redan vid detta års början.

– Vi kom långt och var framme vid ett tillsättningsförfarande när den tilltänkta personen hoppade av. Då bestämde vi oss för att utlysa tjänsten igen och det är därför det dragit ut på tiden, säger Nina Heyden, polisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Nu är tjänsten som kommunpolis med ansvar för Strömstad och Tanums kommun tillsatt. Det är en kvinna som har fått jobbet men något namn vill inte Nina Heyden gå ut med. Hon vill återkomma med det i augusti, närmare att kommunpolisen börjar på jobbet i september.

– Just nu jobbar hon på en annan avdelning och ska ha semester och vill gärna att hon får ha det i lugn och ro och vänta med att gå ut med vem det är.

Nina Heyden kan avslöja så mycket som att det är en kvinna som blir kommunpolis och hon kommer utgå från stationen i Strömstad.

– Hon har tidigare jobbat som ingripandepolis i Strömstad, senare i Angered utanför Göteborg och just nu på Regionledningscentralen i Göteborg.

Regionledningscentralen är dit allmänheten och media hör av sig för att få information från polisen.

Sedan omorganisationen har polisen börjat jobba mer fokuserat med medborgardialog för att få veta vad kommunens invånare anser att polisen bör prioritera för att de ska känna sig trygga. Arbetet med detta är inte klart men kommer även det att presenteras i augusti.

– Efter sommaren, när semestrarna är över ska vi sätta ihop information om resultatet av medborgardialogen. Det blir sedan för den nya kommunpolisen att jobba vidare med när hon är på plats, säger Nina Heyden.