Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccinationsmottagningen i Tanum inför drop-in för dos 1 och 2 med Pfizer-vaccin. Bild: Andreas Olsson
Vaccinationsmottagningen i Tanum inför drop-in för dos 1 och 2 med Pfizer-vaccin. Bild: Andreas Olsson

Tanumsmottagningen inför löpande drop-in för vaccination

Vaccinationsmottagningen på Tanums shoppingcenter inför löpande drop-in för dos 1 och 2. Det innebär att man inte längre behöver boka tid för vaccin eller invänta restdoser från uteblivna vaccinationer.

Från och med nu har vaccinationsmottagningen på Tanums shoppingcenter löpande drop-in mellan klockan 18 och 21 för alla över 18 år. Det gäller för både dos 1 och 2 med Pfizers vaccin.

– Det blir istället för att försöka få in människor i panik sista timmen, säger Robert Sjöholm, vd Heartbeat HLR.

Egen vaccinationskö för drop-in

Den löpande drop-in kommer att ske vid sidan om de tidsbokade patienterna. Det innebär att både tidsbokade och drop-in-patienter kommer att få vaccindoser, även om viss väntetid kan förekomma för den senare gruppen.

– De tidsbokade går fortfarande i första hand. Men ser vi att två som skulle komma in viss tid inte dykt upp, så kan vi ta in två nya från drop-in-kön direkt.

Så ni kommer att ha en egen kvot för drop-in enbart?

– Nu har vi gott om vaccin. Och det är första gången jag faktiskt kan säga det sen vi startade. Så ja, vi har kapacitet att köra drop-in parallellt med de tidsbokade.

Uppmanar att undvika för långa köer

Han berättar att det är en ändrad strategi från regionens håll, inte minst på grund av att vaccinationsmottagningarna inte kan räkna med att alla kommer på sina bokade tider.

– Tidigare har det varit förbjudet för oss att bedriva drop-in och vi har fått ha en kö för restdoser senare på kvällen men nu har de öppnat för drop-in. Då kan vi gå ut med att vi kör en linje för drop-in parallellt med tidsbokat.

– Men kommer man nu och ser att det är väldigt många som står och väntar vid drop-in, då kanske det är bättre att man kommer tillbaka om någon timma och ser att kön lättats upp, uppmanar Robert Sjöholm.