Tanumshedes kulturhus stängs efter telefonhot

Tanumshedes kulturhus Futura har under måndagen fått ett hot riktat mot sig via ett telefonsamtal. Det är andra gången på kort tid för kulturhuset som stängt ner och flyttat delar av måndagens verksamhet.

ANNONS

Det var vid lunchtid under måndagen som polis tillkallades till Tanumshedes kulturhus Futura efter ett telefonsamtal där en person levererat ett hotfullt meddelande. Vad som ligger bakom hotet är ännu oklart enligt polisen som nu utreder ärendet.

– Det är någon form av bombhot som kommit in till kulturhuset via telefon, men som vi inte bedömer vara skarpt, säger Anna Hammarbäck, polisens presstalesperson i region väst.

Det är andra gången på en månad som kulturhuset utsatts för hot. Strömstads Tidning berättade i mars att personal vid Futura tagit emot ett telefonsamtal som uppfattats som hotfullt. Verksamheten som pågick i lokalerna avbröts då, men kunde efter en polisiär bedömning sedan återupptas.

ANNONS

LÄS MER: Futura i Tanum fick motta hotfullt meddelande

Enligt kommundirektör Karin Martinsson mår alla inblandade bra, men är skakade efter händelsen. Efter att polis varit på plats gjordes bedömningen att kulturhuset kommer att kunna återgå till sin ordinarie verksamhet under tisdagen.

Måndagens hot tvingade flera verksamheter till ett tillfälligt avbrott, bland annat vuxenutbildningen och kvällens planerade kommunfullmäktigemötet.

– Fullmäktigemötet kommer att flyttas till Tanumsskolan istället. Men det är jättetråkigt detta och det skapar oro, säger hon.

ANNONS