Tanum bostäder varnar för falskt brev

Ett falskt brev om att hyresgäster inom Tanums bostäder inte längre får ta emot besök i sina lägenheter har lämnats ut. Bolagets vd, Björn Berndtsson dementerar brevet och hoppas att det inte har skapat oro

ANNONS
|

I det falska brevet står det att Tanums kommun beslutat att ingen får ha besök i sina lägenheter för att minska risken för coronaviruset och att de hyresgäster som inte följer rådet riskerar att bli vräkta.

Det kommunala bostadsbolagets vd, Björn Berntsson, dementerar det falska brevet som uppdagats:

"Vi har fått reda på att det lämnats ut ett falskt brev med Tanums kommun som avsändare. Vi vill förtydliga: vi har inga förbud mot besökare i våra lägenheter och har inte skickat detta brev." Vi hoppas att brevet inte har skapat oro och att vi med denna dementi kan få önska en trevlig helg!" skriver han på Tanums kommuns hemsida på fredagen.

ANNONS

Han uppger att både Tanums kommun och Tanums Bostäder AB följer de rekommendationer och riktlinjer som myndigheterna ger.

"Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna och ta hand om varandra, tillsammans tar vi oss igenom detta." fortsätter han.

Anette Karlström, informatör på Tanums kommun berättar att en anhörig till en hyresgäst hade hört av sig på kommunens messenger sent på torsdagskvällen.

– Som skickade bilden och undrade om det här verkligen stämde, berättar Karlström som genast skickade bilden vidare till Tanum bostäder

Hon förvånas över brevet, men konstaterar:

– Det är mycket som kan hända i coronas spår.

Tidningen har sökt Björn Berndtsson.

ANNONS