Strömavbrott i Bohuslän

Under söndagen inträffade flera strömavbrott på Västkusten, till följd av vädret. Bland annat i Tanum och Munkedal.

ANNONS
|

Vid 15.40-tiden under söndagseftermiddagen inträffade ett strömavbrott i Tanums kommun. Elnätsbolaget Ellevio uppger att runt 460 kunder drabbats, som mest.

Träd över elledning

En tidsprognos, på när felet skulle vara åtgärdat och strömmen åter hos samtliga kunder i Tanum, sattes initialt till klockan 18:30.

Vid 19:30 uppgavs de flesta kunder ha fått sin ström åter.

Ellevios felsökning, visade på att det rörde sig om ett träd som fallit ned över en elledning.

Ytterligare strömavbrott – i Munkedal och Tanum

Runt sextiden på söndagskvällen inträffade ytterligare ett strömavbrott i Bohuslän. Denna gång både i Tanum och Munkedal.

185 kunder uppgetts ha drabbats.

”Vi är på plats i området. Strömmen kan komma och gå under tiden vi arbetar med att hitta felet”, skrev Ellevios på sin hemsida i samband med händelsen.

ANNONS

Flera orter på Västkusten drabbade

SMHI utfärdade en gul vädervarning i Bohuslän under söndagen, med sydvästliga vindbyar och risk för kringflygande föremål samt knäckta trädgrenar. Nära kusten var vindstyrkan uppemot 25 m/s.

Just blåsten uppges vara orsaken bakom flera strömavbrott på Västkusten. Orust, Stenungsund och Göteborg är några orter, som också drabbats.

”Vi jobbar så gott vi kan för att kunna åtgärda dessa. Arbetet måste dock kunna utföras säkert och beroende på var felen är, kan vi behöva avvakta tills vädret lugnar sig. Vi har en förstärkt beredskap både ute i fält och i driftcentralen. Gå inte nära nedfallna ledningar”, uppger Ellevio på söndagen.

ANNONS