Stoppades med över 500 liter sprit i bilen

En man döms till fängelse för att ha transporterat smuggelsprit i Tanums kommun. När han stoppades av polisen var bilen tungt lastad med spritdrycker.

ANNONS
|

I februari stoppade polisen en svart personbil som körde i Tanumshede. Bilen var en tungt lastad kombi, och lasten var dold med svarta skynken. Under skynkena gömde sig sammanlagt 562 liter sprit, i form av vodka, whisky och likör. Spriten hade polsk märkning.

Den 56-årige mannen som körde bilen ställdes inför rätta, åtalad för olovlig befattning med smuggelgods. Han förnekade brott och berättade att han kommit till Sverige med färja en dryg vecka tidigare och skulle arbeta med en lada i Tanum, men att han fått i uppdrag av en man han inte kände att köra en bil till Svinesund. Han visste inte vad som fanns i bilen, påstod han.

ANNONS

Men den invändningen spelar ingen roll enligt Uddevalla tingsrätt. Domstolen konstaterar att mannen dömdes till bland annat fängelse i Norge så sent som i maj förra året för brott mot tullagen. Att han i skenet av det inte tagit reda på vad han skulle transportera innebär att han i vart fall haft ett så kallat likgiltighetsuppsåt, och han döms därför för brottet. Han döms till fem månaders fängelse.

ANNONS