Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvartersklinikens kapacitet kommer att ligga på mellan 600 och 800 vaccineringar per dag. På Tanum Shoppingcenter är motsvarande kapacitet mellan 800 och 1000.  Bild: Arvid Brandström
Kvartersklinikens kapacitet kommer att ligga på mellan 600 och 800 vaccineringar per dag. På Tanum Shoppingcenter är motsvarande kapacitet mellan 800 och 1000. Bild: Arvid Brandström

Så många ska kunna vaccineras dagligen i Tanum

Förutom i Tanum Shoppingcenter kommer också vaccineringar i fas 4 att äga rum i Hedemyrshuset i Tanumshede. Den totala kapaciteten i Tanums kommun landar på cirka 1500 personer per dag.

Mellan 600 och 800 personer per dag kommer att kunna vaccineras i Hedemyrshuset i Tanumshede. De som står bakom det initiativet är Kvarterskliniken som har sin vårdcentral i samma hus. Intill deras befintliga verksamhet står en tom butikslokal, vilken kommer att upplåtas till vaccineringen.

Onsdag till söndag, klockan 8:30 till 16:30 kommer Kvarterskliniken att vaccinera med start den 19 maj – hoppas de.

– Det är sagt att vi ska ha fått vaccinet då, säger Therese Engdahl, verksamhetschef på Kvarterskliniken.

Den som önskar få sin spruta och tillhör fas 4 behöver inte vara skriven i varken Tanums kommun eller inom Västra Götalandsregionen. Oavsett var man är bosatt i Sverige kommer man att vara välkommen för vaccinering i Tanumshede. Prioriteringen sker åldersvis.

Så en 58-åring från exempelvis Norrbotten går före en 57-åring från Tanumshede?

– Det gör inte så stor skillnad om man är 57 eller 58 år men en 58-åring går före en 50-åring, säger Therese Engdahl.

Man behöver heller inte vara listad på Kvarterskliniken för att få vaccin och via 1177 anmäler man sitt intresse. Vårdcentralen har anställt tio personer för att klara av uppgiften. Bland annat värdar som kommer se efter så att alla mår bra och att avstånd hålls.

– All vaccinering kommer att ske i lokalen så att man i lugn och ro kan sitta sina 15 minuter efter att man fått sprutan, säger Therese Engdahl.

Även Närhälsans vårdcentraler i Tanumshede och i Fjällbacka kommer att vaccinera i fas 3.