Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Så firades nationaldagen i Tanum

Nationaldagsfirandet i Tanum hölls vid Tingshuset-Sockenmagasinet, där bland annat nyblivna svenska medborgare välkomnades i kommunen med diplom.

Tanums kommun firade nationaldagen vid Tingshuset-Sockenmagasinet i Tanumshede. Kulturskolan underhöll med musik och nya medborgare i kommunen välkomnades med diplom. Dessutom även diplomutdelning till kommunala pristagare.

Kommunen passade också på att dela ut en rad priser som på grund av pandemin under ett par års tid inte kunnat delas ut - senast evenemanget ”Tanum hyllar” kunde hållas var i januari 2020.

Bland årets pristagare finns Arne Långövik Kvillebyns SK, som fick pris som årets ledare, Anton och Emil Hagneqvist, Hamburgsunds IF, som fick årets ungdomspris, Dick Johansson och Jerker Norlander som fick kulturpriset för dokumenterandet av brobygget vid Säm, och miljöpriset som gick till Bottnafjordens Inköpsförening. Årets tillgänglighetspris gick till konfirmationsgruppen i Tanums pastorat för att de möjliggör att även personer med funktionsvariationer ska kunna konfirmeras. Och folkhälsopriset 2021 gick till underhållningsbandet Haaks för att de bjudit på livespelningar via Facebook under hela pandemin. Studiepriset gick till Ida Andersson, Tanumskolan, och årets kulturstipendium till Ewa Dahlén.

Alla pristagare var inte på plats under nationaldagsfirandet, men de har sedan tidigare fått sina priser.

Nya kommundirektören Karin Martinsson höll ett högtidstal. Kulturskolan arrangerade aktiviteter i färg och form för barn och unga. Dessutom hölls det guidade visningar av det gamla fängelset i Tingshuset.

I Tingshuset visade också Dick Johansson och Jerker Norlander bilder från sin bok om brobygget över järnvägen, på vägen mellan Tanumshede och Grebbestad.