Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ryttare och häst påkörda – man åtalas

En man körde på en ryttare och en häst på en länsväg i Tanum i höstas. Hästen avled på plats och ryttaren fördes med ambulans till sjukhus. Nu åtalas bilföraren.

Det var den 5 september som en man kom körandes på Länsväg 920 i Tanum. Han körde på hästen och ryttaren bakifrån. Hästen skadades allvarligt och jägare kallades till platsen som fick föra iväg den avlidna valacken.

Ryttaren fördes med ambulans till sjukhus, hon ska ha fått flera benbrott i samband med krocken och dygnet efter olyckan uppgav Näls pressjour att hennes skadeläge var allvarligt men stabilt.

– Enligt flickan red hon på länsvägen när en bil plötsligt kör på henne bakifrån. Vi har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik så får vi se vad det leder till, sa jourhavande förundersökningsledare Stefan Lång strax efter händelsen.

LÄS MER: Häst och ryttare påkörda i Tanum

Nu åtalas bilföraren misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada då han ska ha nedsatt synförmåga – men trots detta satt sig i bilen och kört iväg.

I en tidigare version av den här artikeln fanns uppgifter om att hästen avlivades av jägare på platsen, korrekt är att hästen dock direkt av smällen från bilen.