Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Wallentin är Centerpartiets förstanamn inför valet den 11 september (arkivbild). Bild: Ingvar Spetsmark
Roger Wallentin är Centerpartiets förstanamn inför valet den 11 september (arkivbild). Bild: Ingvar Spetsmark

Roger Wallentin toppar Centerns kommunlista i Tanum

Centerns lista inför kommunvalet i Tanum är klar. Bullarebon Roger Wallentin går i bräschen för partiet. – Det är ett stort ansvar, säger han.

Roger Wallentin, 61, har valts fram som partiets förstanamn på listan till kommunfullmäktige i Tanum. Till valet 2022 har man valt att gå från tre listor med valbara namn i orterna Tanum/Lur, Bullaren och Kville till en gemensam för hela kommunen. Bland 48 namn står Roger Wallentins överst.

– Jag får tacka så mycket för förtroendet. Och att få toppa den nya listan känns ännu större. Det är ett stort ansvar. Sedan vill jag framhäva gruppen, säger han till Strömstads Tidning.

I kommunvalet 2018 fick Centerpartiet 19,2 procent av rösterna och blev tredje största parti bakom Socialdemokraterna (21,4) och Moderaterna (29,4). Centern har åtta mandat i fullmäktige.

På onsdagen höll partiet en kickoff och gruppmöte inför kommande valrörelse. Där diskuterades bland annat frågorna man riktar fokus på.

– Vi har mycket arbete framför oss, som är roligt och betungande. Men jag tycker vi ser att landsbygden utvecklas och fler väljer att stanna kvar på landet. Det svänger, säger Roger Wallentin.

Den 61-årige partiveteranen tror också att kriget i Ukraina kan komma att påverka utgången i flera aktuella och omdiskuterade ämnen.

– Vi har utmaningen med miljön, livsmedelsförsörjning och närproducerade varor. Både som kommun och parti måste vi tänka till hur vi hanterar detta, säger han.

Roger Wallentin är bland annat ordförande i omsorgsnämnden, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i kommunala pensionärsrådet.

Centerns lista till kommunvalet (topp 12)

1. Roger Wallentin, Bullaren

2. Ann-Marie Olofsson, Fjällbacka

3. Peter Adlersson, Kville

4. Kerstin Fransson, Tanumshede

5. Karl-Erik Hansson, Lur

6. Catrine Adlersson, Kville

7. Erik Norderby, Fjällbacka

8. Lars Olrog, Kville

9. Håkan Elg, Rabbalshede

10. Clas-Åke Sörkvist, Hamburgsund

11. Linda Hermansson, Bullaren

12. Andreas Brage, Tanumshede