Beatrice Larsson, ledare vid Klockaregårens hästverksamhet berättar att veckans ridläger har varit lyckat, och de är fullbokade hela sommaren.
Beatrice Larsson, ledare vid Klockaregårens hästverksamhet berättar att veckans ridläger har varit lyckat, och de är fullbokade hela sommaren.

Ridlägeravslutning i Bullaren

Beatrice Larsson, ledare, berättar att det är ungdomar i åldrarna 10 till 16 år som hittar till ridlägret.

ANNONS
|

– Vi har öppet för alla mellan 7 till 17 år, killar som tjejer, men det är ändå mest tjejer här, säger Beatrice och berättar att i veckan har de haft tolv stycken tjejer på lägret.

Två ridpass om dagen blandat med lek och skoj står på agendan.

– Sen har vi lite teori också, då vi går igenom unghästhantering och dressyrteori, säger Beatrice.

När tidningen gör besök på avslutningsdagen är det snart dags för uppvisning. Föräldrar, vänner och syskon står alla redo med kamera. Tjejerna och hästarna värmer upp med skritt. Ellen Andreasson, 15 år från Göteborg satt på hästen Dewanty.

ANNONS

– Det är andra året jag är här. Det jag gillar med ridläger är att man lär sig mycket och träffar nya vänner, säger Ellen.

Att träffa nya vänner och få rida mycket verkar vara det alla tycker är bäst med ridlägret. En tjej tyckte det var bäst att vara utan föräldrarna en hel vecka.

– Att få ha hand om sin egen häst är också något som jag tror är positivt med att vara på läger. När man tar lektioner byter man ofta häst, här får de känna på hur det är att ha en egen häst, menar Beatrice.

Efter uppvärmningen väntade uppvisning då en i taget fick visa upp sig. Alla fick stora applåder och tjejer, hästar, publik och ledare såg nöjda ut. Dagen efter var det dags för nästa gäng med ridsugna ungdomar att få ha en veckas läger i Bullaren.

ANNONS