Rattfull voltade av vägen och spottade på polis

En personbil körde av vägen och ner i ett dike på väg 900 under söndagskvällen. Bilen hamnade på taket och räddningstjänsten fick hjälpa en person ut ur bilen. Föraren, en kvinna, misstänks ha varit berusad vid tiden för olyckan och spottade dessutom på den polis som omhändertog henne.

ANNONS
|

SOS larmades vid 20.30-tiden om en singelolycka på väg 900 mellan Fjällbacka och Hamburgsund. En personbil hade då kört av vägen och hamnat på taket i ett dike i höjd med Hällan.

Räddningstjänst var snabbt på plats och spärrade tillfälligt av vägen i båda riktningar samtidigt som en person fick hjälpas ut ur fordonet.

Räddningstjänst kunde efter drygt en halvtimme häva sina avspärrningar och lämna olycksplatsen.

Misstänks för grovt rattfylleri

Men historian slutade inte där, berättar polisens jourhavande förundersökningsledare Elisabeth Melander under natten mot måndag. Enligt henne tycks olyckan ha inträffat efter att föraren, en kvinna i 60-årsåldern, försökt köra om en annan bil ”i drygt 120-130 kilometer i timmen”.

ANNONS

– Strax därefter voltar hon och åker av vägen. Hon är misstänkt för grovt rattfylleri i samband med det här, säger Melander.

Två ambulanser larmades till platsen men det fanns inte något behov av sjukhusvård. I stället blev det polisens uppgift att ta hand om kvinnan, som inte ska ha varit samarbetsvillig.

– När de ska omhänderta henne så spottar hon polisen i ansiktet. Det ledde till att hon också blev misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, säger Melander.

Kvinnan medfördes därefter till polisstationen där hon blev inlagd för Lob, eller lagen om omhändertagande av berusade personer.

ANNONS