En stor del av Fjällbacka centrum får gratis internetuppkoppling för besökare i centrum.
En stor del av Fjällbacka centrum får gratis internetuppkoppling för besökare i centrum. Bild: Lasse Edwartz

Populära platser i Tanums kommun får gratis wifi

I den stora floran av EU-stöd som går att söka hittade Tanums kommun ett stöd för att bjuda allmänheten på gratis internetuppkoppling.
– Det är ju roligt att vi på detta sättet kan göra nätet ännu mer tillgängligt, säger kommunalrådet Liselotte Fröjd (M).

ANNONS
LocationTanum||

En tjänsteman på kommunen upptäckte att man direkt från EU-kommissionen kan söka stöd till wifi på offentliga platser. Sagt och gjort. Kommunen skickade en förfrågan till Bryssel och kunde nyligen kvittera ut 15 000 euro, drygt 150 000 kronor, i bidrag för att sätta upp det publika nätverket WiFi4EU.

Med det bidraget "vill EU-kommissionen främja fri tillgång till trådlöst internet för invånare och besökare på offentliga platser som parker, torg, hamnar, offentliga byggnader och bibliotek", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi har valt ut välbesökta platser i kommunen för detta, säger Liselotte Fröjd och räknar upp receptionerna i kommunhuset, Tedacthuset, kulturhuset Futura, Ranebo friluftsanläggning, Ingrid Bergmans torg i Fjällbacka, Skärgårdshuset i Grebbestad och Trekanten i Hamburgsund.

ANNONS

Som besökare kan man gratis ansluta till det här nätverket på de nämnda platserna och på så vis från fyra timmars fri tillgång till internet.

– När det gått fyra timmar kan man bara ansluta igen för ytterligare fyra timmar och det finns ingen begränsning i hur många gånger man kan ansluta, berättar Liselotte Fröjd.

ANNONS