Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis patrullerade Tanumskolan efter oroligheter bland ungdomar Bild: Linda Smith
Polis patrullerade Tanumskolan efter oroligheter bland ungdomar Bild: Linda Smith

Polis patrullerade Tanumskolan efter oroligheter bland ungdomar

Hot och oroligheter mellan ungdomar i Tanumshede fick personal på den lokala fritidsgården att tillkalla polis under helgen. Situationen fick Tanumskolan att under måndagen fatta beslutet att låta poliser patrullera i korridorerna vid skolans högstadium.

Polis har under måndagen patrullerat i Tanumskola efter bråk och oroligheter i Tanumshede under helgen. Enligt Lina Magnusson, Förvaltningschef barn- och utbildning, var det ungdomar på Tanumshedes fritidsgård som slog larm om situationen till fritidsgårdens personal.

– Det var inte bråk på själva fritidsgården utan ute i samhället i Tanumshede, säger hon.

Efter att personal fått till sig att vissa av ungdomarna agerat hotfullt tillkallades polis för trygghetsskapande arbete. Enligt Lina Magnusson har även Tanumskolan under måndagen vidtagit liknande åtgärder.

– Polisen har varit i skolan för att trygga upp och säkra upp, men det har varit lugnt på skolan under dagen, säger Lina Magnusson.

Information om situationen har gått ut till vårdnadshavare förklarar hon vidare.

– Det har funnits en oro i samhället bland ungdomarna där vi som skola nu samverkat och har arbetat med trygghetsskapande åtgärder. Som att information gått ut och att där finns vuxna på plats och personal bland ungdomarna, säger hon.

Enligt Lina Magnusson har Tanumskolan 7-9 och fritidsgården ökad beredskap för att skapa trygghet och möta upp oroliga ungdomar.

De inblandade ungdomarna är avstängda från fritidsgården och under dagen har Barn- och elevhälsan på Tanumskolan varit tillgängliga för att prata med elever som känner oro över utvecklingen.