Personer evakueras vid stor polisinsats

En större polisinsats pågår just nu i Tanumshede, Bohuslän. Ärendet ska ha börjat med en handräckning men efter att polisen fått uppgifter om att personen kan ha tillgång till vapen i bostaden ska nu området kring bostaden säkras och närboende evakueras.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Polisinsatsen i Tanum inleddes vid 14.15 på onsdagseftermiddagen. En person ska då ha vägrat följa med vid en handräckning.

– Polis arbetar på platsen med flera enheter och förhandlare, men har i nuläget inte kunnat genomföra handräckningen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst, vid klockan 17.15.

Enligt polisen finns det uppgifter om att det ska finnas vapen i bostaden. Polisen ska således säkra ett område kring den bostad där en person barrikaderat sig och har fattat beslut om att evakuera personer i anslutande lägenheter.

– Vi har fattat beslut att vi ska säkra omgivningen i anslutning till bostaden för att kunna genomföra insatsen utan att tredje person kommer till skada, säger Anna Göransson.

ANNONS

Vad för typen av vapen det handlar om eller vad handräckningen som påbörjade insatsen gäller vill polisen i nuläget inte kommentera.

Texten uppdateras.

.

ANNONS