Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Brottsplatsen. Den överfallna kvinnan har gett en beskrivning av den misstänkte gärningsmannen. Bild: Thobias Nilsson

Oklart vem som våldtog äldre kvinna

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för den brutala överfallsvåldtäkten på en kvinna i 70-årsåldern i Grebbestadstrakten 30 juli.

Det var den 30 juli som en kvinna i 70-årsåldern blev överfallen i ett skogsområde i Grebbestadstrakten. Hon hade stannat bilen för att kliva ut i skogen och plocka något, enligt polisen, när en man tog sig fram till henne och förgrep sig på henne.

Kvinnan fick vårdas på sjukhus, chockad och med lättare fysiska skador.

Polisen arbetar med utredningen av händelsen, som rubriceras som överfallsvåldtäkt. Man har hört folk i området, berättar Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

– Ja, vi har hört personer som kan tänkas ha sett eller hört något i samband med händelsen. Men exakt vad de sagt vill jag inte gå in på i nuläget.

– Kvinnan har lämnat uppgifter om mannen efter bästa förmåga, så vi har en beskrivning att gå efter. Men detta är en händelse som upprört henne naturligtvis, så vi har inte en helt exakt beskrivning.

Har ni någon misstänkt för brottet?

– Det är en pågående förundersökning så jag kan inte uttala mig om alla detaljer, men jag kan säga att vi inte har någon utpekad misstänkt i nuläget.

Har det hänt något liknande i området under sommaren?

– Nej, det har inte skett något av det slaget så i sommar handlar detta om en engångshändelse, säger Sten-Rune Timmersjö, som även konstaterar att i slutet av juli är det ovanligt mycket folk som rör sig i trakterna.

– Så den misstänkte gärningsmannen kan ju bara ha passerat förbi.