Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nybyggt hus totalförstört i brand

På fredagen utbröt en brand i ett nybyggt hus utanför Hamburgsund. Villan gick inte att rädda men ingen person kom till skada i samband med händelsen. Polisen har påbörjat en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Det var strax före 04.00 som SOS larmades om att det börjat brinna i Tanums kommun. Räddningstjänsten fick rycka ut till Vassviken, strax söder om Hamburgsund, där ett hus fattat eld

– Enligt rapport från plats är det en villa som är övertänd och det har brunnit igenom halva taket. Räddningstjänsten är där med fem enheter, berättade Mia Lorén, teamledare SOS Alarm, vid sex-tiden på morgonen.

Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten anlände till fastigheten och insatsen fokuserades snabbt på att i första hand förhindra spridning av elden. Huset gick inte att rädda och brandmännen var klara med sin insats först vid 11.30.

Ambulans larmades till platsen men ingen hade kommit till skada. Enligt polisen var huset såpass nybyggt att ingen ska ha hunnit flytta in i bostaden ännu. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats och en teknisk undersökning ska genomföras.