Utanför Hamburgö, Tanums kommun, har en stridsbåt hamnat helt fel och legat fast uppe på ett skär under helgen. På söndagen kunde båten till slut gå att få loss och har  förts till ett varv. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.
Utanför Hamburgö, Tanums kommun, har en stridsbåt hamnat helt fel och legat fast uppe på ett skär under helgen. På söndagen kunde båten till slut gå att få loss och har förts till ett varv. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen. Bild: Lars-Ivar Ödbrant

Militärbåt på grund i Bohuslän – efter kurs med värnpliktiga

Under helgen har Försvarsmakten haft en stridsbåtsövning utanför Bohuskusten. För en grupp verkar övningen inte gått något vidare då en stridsbåt helt och hållet hamnat uppe på ett skär utanför Hamburgö.

ANNONS
|

Boende på Hamburgö i Tanums kommun har under helgen förundrats över en ovanlig syn ute till havs. På ett skär utanför Boviken har nämligen en av Försvarsmaktens stridsbåtar legat fast helt över vattenytan.

– Den ligger verkligen på skäret och har legat där ganska länge. Man undrar ju vad som har hänt. Det var en granne som såg den först ute på en promenad innan vi fick reda på det, säger Maria Lundin, boende på Hamburgö.

Stridsbåtskurs med värnpliktiga

Försvarsmakten bekräftar händelsen på söndagen. Båten ska ha hamnat där under en stridsbåtsövning.

– Jag vet inga detaljer mer än att det varit en stridsbåtskurs med värnpliktiga bland annat. En båt ska ha fått en grundstötning och inte kunnat komma loss och det var mörkt ute när det hände, säger Johan Lundgren, vakthavande kommunikatör.

ANNONS

Händelsen inträffade i fredagskväll och först på söndagen har båten kunnat flyttas från platsen. Ingen person har kommit till skada och det blev inget läckage från båten ut i havet.

Stridsbåten har heller inte tagit in vatten men har förts till ett varv för kontroll.

ANNONS