Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

. Bild: Ronny B Nilsson

Man döms för kvinnomisshandel

En man döms för att ha misshandlat sin före detta sambo, som bor i södra delen av ­Tanums kommun, upprepade gånger.

En man i 40-årsåldern anmäldes av sin före detta sambo efter att han vid flera tillfällen ska ha misshandlat och hotat henne.

Paret har flera gemensamma barn. Kvinnan lämnade mannen efter att han misshandlat henne och hon flyttade då till Tanums kommun.

Men mannen har träffat henne och barnen, både i hemkommunen och i Tanum. Vid flera tillfällen har dessa besök slutat i misshandel och hot från mannens sida.

Kvinnan uppger att han uttalat hot vid 20-30 gånger, vid ett tillfälle med en kniv i handen, och att han misshandlat henne allvarligt vid två tillfällen. Vid ett tillfälle våren 2018 larmades polisen från Strömstad till kvinnans bostad i Tanum efter en misshandel.

De dokumenterade kvinnans skador och grep och förhörde mannen.

Mannen har erkänt att han slagit kvinnan i ansiktet. Han förnekar däremot kvinnofridskränkning men medger att han uttalat hot. ”Det kommer när han blir arg och han förstår att hon blivit rädd”, enligt förhör som citeras i domen. Vittnen bekräftar att mannen betett sig hotfullt mot kvinnan.

Han förekommer sedan tidigare för 37 förseelser i belastningsregistret, bland annat för rattfylleri och narkotikabrott.

Mannen döms av Uddevalla tingsrätt för upprepad misshandel samt grov kvinnofridskränkning till fängelse i ett år och två månader.