Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lastbil och personbilar i viltolycka på E6

Under torsdagsmorgonen fick E6:an i norrgående riktning stängas av efter en viltolycka i höjd med Tanumshede. En lastbil och två personbilar var inblandade i olyckan.

Det var strax innan klockan 07.00 på torsdagsmorgonen som SOS Alarm larmades en vilolycka på E6.

Två älgar ska ha korsat vägen och i samband med detta ska två personbilar tillsammans med en lastbil kolliderat.

Skadeläget för de inblandade är ännu okänt men enligt polis ska samtliga inblandade var ute ur sina fordon. Båda älgarna, en kalv och en ko, låg döda i vägrenen.

– Det verkar som att räddningstjänsten hanterar detta som två separata olyckor. En rörande viltolyckan och annan där lastbilen är involverad, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt Trafikverket fick vägen ledas om i norrgående riktning. E6 kunde öppna igen runt klockan 7.50 på morgonen.

– Det var klart vid 7.50 och vägen kunde öppna igen. Men det kan ta ett litet tag för trafiken att lösas upp, säger Katarina Wolfram på Trafikverket.

Vid samma tid som älgolyckan ägde rum skedde även en rådjursolycka i södergående riktning i höjd med Rylandsmotet. Enligt Trafikverket kallades personal även till platsen där, men olyckan påverkade inte framkomligheten för övrig trafik.

Enligt polis har ingen person behövt åka ambulans till sjukhus i samband med olyckan och en anmälan har skrivits rörande två viltolyckor, och en trafikolycka utan misstanke om brott.