Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Ottosson öppnade caféet i Tanumshede för ett år sedan. I påskas blev det även en filial i Grebbestad. Bild: Jerker Norlander
Jonas Ottosson öppnade caféet i Tanumshede för ett år sedan. I påskas blev det även en filial i Grebbestad. Bild: Jerker Norlander

La Boulangerie i Sverigetoppen bland caféer

Gott kaffe lönar sig. Det förstod bagaren Jonas Ottosson när han fick besked om att hans La Boulangerie kvalificerat sig till kaffeimportören Arvid Nordqvists rikstäckande lista över Sveriges bästa sommarcaféer.

Tretton caféer i landet togs ut och bland dessa finns La Boulangerie Bröd & Hav som Jonas öppnade i Tanumshede för ett år sedan.

– Det är ingen hemlighet att om man vill ha bra kaffe så kräver det bra råvaror. Vi köper bara det bästa kaffet, säger Jonas Ottosson.

Det var en tillfällighet som gjorde att Jonas Ottosson hittade lokalen och hamnade i Tanum. Han arbetade i Oslo, men passerade ofta Tanumshede. En annons fick honom att svänga in till Tanumshede och han blev fast.

I påskas öppnade La Boulangerie Bröd & Hav även en filial nära hamnen i Grebbestad. Lokalen upptäcktes av en slump och nu har den renoverats från grunden. Häromdagen kom en norrman och skänkte den gyllene kringlan som hänger på ytterväggen.

– Kul, säger Jonas Ottosson.

Vi satsar ju mest på det vi är bäst på

Till filialen i Grebbestad har det även knutits en kallskänka, så nu går det även att köpa smörgåsar för att ta med till stranden.

– Fast vi satsar ju mest på det vi är bäst på, kaffe och goda konditorivaror, med allt bakat från grunden.

Surdegsbrödet, bakat på gammaldags vis, är mycket efterfrågat både i Grebbestad och Tanumshede. Vetebrödet säljer bra, men storsäljaren bland kaffebrödet är Budapestlängden som blivit Tanumsbornas stora favorit. Men det finns mycket annat på hyllorna.

– Vi vill vara det lilla bageriet med det stora sortimentet, säger Jonas Ottosson, som hoppas kunna ha året runt-öppet även i Grebbestad.