– Kulturfestivalen ska vara som ett skyltfönster för Bottna och alla våra fantastiska konstnärer, säger Agneta Wingate ordförande i Bottna Kulturfestivalförening och Maria Cederquist, vice ordförande.
– Kulturfestivalen ska vara som ett skyltfönster för Bottna och alla våra fantastiska konstnärer, säger Agneta Wingate ordförande i Bottna Kulturfestivalförening och Maria Cederquist, vice ordförande.

Kulturrikt på Bottnafestival

I fredags och lördags genomfördes Bottna Kulturfestival för sjätte året. Besökarna möttes av ett gediget program fullmatat med aktiviteter från morgon till kväll. - Festivalen ska vara en gåva till bygden, säger Maria Cederquist vice ordförande i Bottna Kulturfestivalförening.

ANNONS
|

Bottna Kulturfestivalförening stod bakom det lyckade arrangemanget i tätt samarbete med KKV Bohuslän och Gerlesborgsskolan. Temat för i år var glädje och överraskningar. Ett fyrtiotal artister deltog från såväl lokal nivå som internationell.

Föreningen har lagt mycket energi vid att få festivalen så givande som möjligt för både besökare, artister och arrangörer. Vice ordförande, Maria Cederquist, brinner starkt för Bottna med omnejd och ser festivalen som ett bra steg på vägen att etablera området och dess rikedomar.

‧- Det här är ett av Sveriges mest konstnärstäta områden. Det måste vi ta tillvara på och en festival är ett bra sätt för att lyfta bygden, säger hon.

ANNONS

Med tanke på den begränsade yta kulturfestivalen har att röra sig på, och dessutom att logera sina gäster på, har föreningen beslutat att fler festivaldagar inte är aktuellt. Men andra visioner finns det med all säkerhet.

- Vi vet att vi aldrig kommer bli den nya Roskildefestivalen, men vårt mål är att bli självbärande. Som det är nu är vi beroende av samarbete med andra.

En av årets samarbetspartners var KKV Bohuslän som för året firar trettioårsjubileum. Med sin långa erfarenhet i branschen och ett stort kontaktnät var de en stadig stöttepelare i kulturfestivalen.

Under fredagskvällen gästades Bottna av Michaela Åberg. Denna sjuttonåriga tjej vann årets Poetry-Slam, en dikttävling som ledde henne vidare till ett SM-silver i poesi. Filosofiska Michaela bjöd på några av sina vackra och tänkvärda dikter.

En annan ung stjärna i form av rapparen Rikard de Bruin uppträdde också under kvällen. Rikard växte upp i Tanum, men lämnade orten för Stockholm redan som sextonåring för att satsa på sitt stora intresse för rap och hip-hop. 2008 medverkade stjärnan i TV4:s tävling Talang. Under sitt artistnamn, RMK, får han sin publik att glatt gunga med i texterna och stämningen att kännas lättsam. Precis som det ska vara på en lyckad kulturfestival.

ANNONS
ANNONS