Liselotte Fröjd (M) är kommunstyrelsens ordförande i Tanum.
Liselotte Fröjd (M) är kommunstyrelsens ordförande i Tanum. Bild: Arkiv

Kommunen lånar 124,5 miljoner till ny satsning

Nu har kommunen beviljats ett lån på 124,5 miljoner kronor för en satsning på förebyggande arbete mot eldningsförsök och skadegörelse.

ANNONS
LocationTanum||

I januari togs första spadtaget för en ny ambulans- och räddningsstation i Tanumshede.

LÄS MER:Tanum storsatsar på ny station för brandbilar och ambulanser

Anläggningen beräknas vara klar nästa år. I höstas startade räddningstjänsten en ungdomsbrandkår, dels för att locka ungdomar till yrket och dels för att försöka komma tillrätta med problematik med eldningsförsök och skadegörelse i skolmiljöer och på andra håll i samhället.

Räddningstjänsten och ungdomsbrandkåren ska genomföra utbildningar på skolorna.

Kommunens målsättning är att incidenterna med eldningsförsök och skadegörelse ska minska ner till noll, samt att den otrygghet och oro som finns ska försvinna.

För finansieringen av investeringsdelen i denna satsning har Tanums kommun beviljats ett lån för social hållbarhet på 124,5 miljoner kronor.

ANNONS

Det är mycket glädjande att vårt arbete för att öka tryggheten i Tanum uppmärksammas

Kommuninvests kommitté för social hållbarhet, som prövar dessa låneansökningar, sa ja vid sitt senaste sammanträde.

– Det är mycket glädjande att vårt arbete för att öka tryggheten i Tanum uppmärksammas, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd (M) i ett pressmeddelande.

– Genom kombinationen av den nya utryckningsanläggningen och ungdomsbrandkåren tar Tanums kommun ett innovativt helhetsgrepp i trygghetsarbetet. Genom den sociala finansieringsmodellen läggs ökad vikt vid uppföljning och det blir intressant att följa detta över de kommande åren. I den här satsningen finns stor potential till lärande, både lokalt och för räddningstjänster nationellt, säger Hanna Leife, hållbarhetsstrateg på Kommuninvest och sekreterare i Kommittén för social hållbarhet, i pressmeddelandet.

LÄS MER:Här är Tanumshedes ungdomsbrandkår

ANNONS