Kronprinsessan Victoria besökte Nordkoster i maj 2018. I måndags pratade hon och prins Daniel med Tanums kommunalråd Liselotte Fröjd (M).
Kronprinsessan Victoria besökte Nordkoster i maj 2018. I måndags pratade hon och prins Daniel med Tanums kommunalråd Liselotte Fröjd (M). Bild: Ulf Blomgren

Kommunalrådet pratade med kronprinsessparet

I måndags hade kronprinsessan Victoria och prins Daniel ett videosamtal med kommunalrådet Liselotte Fröjd (M) i Tanum, om pandemins effekter på kommunen.

ANNONS
LocationTanum|

Kronprinsessparet har haft en rad videomöten med företrädare för olika kommuner. I måndags var turen kommen till Tanums kommun och kommunalrådet Liselotte Fröjd (M).

– Vi diskuterade bland annat att pandemin har påverkat näringslivet och Tanums kommun som turistkommun. Kronprinsessparet berättade då om sitt tidigare besök på Väderöarna och den vackra naturen i vår kommun. De pratade varmt om detta besök, säger Liselotte Fröjd på Tanums kommuns hemsida.

– Vi pratade också om vår positiva befolkningsutveckling och att det under 2020 flyttade 760 personer till vår kommun, en nettoökning med 71 personer. Att vi arbetar med många detaljplaner så att det finns möjlighet att bygga nya bostäder också. Det är många som bygger hus här och bara under år 2020 byggdes 164 nya bostäder.

ANNONS

Kronprinsessparet skickade även en varm hälsning till alla Tanumsbor och medarbetare i kommunen.

ANNONS