Körde lastbil med 2,31 promille – döms till fängelse

I början av juli körde en lastbil av vägen vid Tanumshede. Föraren visade sig vara mycket berusad och nu döms han till fängelse.

ANNONS
|

Det var på eftermiddagen den 3 juli som ambulans, räddningstjänst och polis larmades till en olycka med en lastbil på väg 163 i Tanumshede. Lastbilen hade kört av vägen och ner i diket. Det visade sig att lastbilsföraren var gravt berusad. Provtagning visade att han framfört fordonet med 2,31 promille alkohol i blodet.

Föraren, en man i 50-årsåldern, greps på plats, men han var så berusad att det inte gick att hålla förhör med honom. Mannen häktades under utredningstiden och kunde snart ställas inför rätta. Ingen person skadades vid olyckan, men körningen hade inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten eftersom mannen kört vingligt på vägen förlorat kontrollen över lastbilen menade åklagaren.

ANNONS

LÄS MER:Efter lastbilsolycka – man anhållen misstänkt för rattfylleri

Lastbilsföraren erkände sig skyldig och domstolen menade att den övriga bevisningen pekade åt samma håll. Mannen saknade också behörighet att köra lastbil och döms därför för både grovt rattfylleri och olovlig körning.

På grund av den mycket höga alkoholhalten i mannens blod ansåg domstolen att något annat straff än fängelse var det inte tal om. Mannen döms till två månaders fängelse.

ANNONS