Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Gräsbrand i Bullaren

Under lördagsförmiddagen brann ett område stort som en fotbollsplan strax norr om Lur i Bullaren. Sex enheter ryckte ut från räddningstjänsten.

Det var strax efter klockan 12.00 som larmet kom om en gräsbrand strax norr om Lur i Tanums kommun. Räddningstjänsten skickade sex brandbilar och en ledningsenhet till platsen.

– Det har brunnit i en slänt, stort som en fotbollsplan, det vill säga 10 000 kvadratmeter, säger Bosse Florell, larm och ledningsoperatör hos räddningstjänsten.

Närliggande bostadshus

Branden var i närheten av ett bostadshus, men strax innan klockan ett var läget under kontroll och det fanns ingen risk för spridning av branden till huset.

– Det är ingen fara för huset längre. Vi är kvar där. De vattnar på, det är eftersläckningsarbete, meddelade Bosse Florell.

Vid 14.00 hade räddningstjänsten lämnat. Branden var till en början en kontrollerad eldning som spred sig, berättar polisen som varit på plats.

– Fastighetsägaren säger att det är en kontrollerad brand som gått åt pipsvängen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

En anmälan om brand skrivs utan misstanke om brott.