Goda prestationer i friidrotts-SM

Det blev en femteplats för strömstadslöparen Mikael Ekvall efter helgens millopp i SM. Ekvall var inte särskilt nöjd med placeringen, han blev dock betydligt mer nöjd med sin Finnkampsplats.

ANNONS
|

När den första dagen av den 117:e upplagan av friidrotts-SM avgjordes på Stockholms Olympiastadion var det mycket Bohuslän i toppen av herrarnas 10 000 meter.

Först i mål och svensk mästare var Mustafa Mohamed som med tiden 29.10.77 nådde mål. Klubbkamraten Musael Temshegen kom tvåa på 29.14,31. Och Mikael Ekvall från Strömstads LK slutade på en femte plats.

– Det viktiga var att jag tog Finnkampsplatsen. Det var kul. Men jag har inte blivit så bra i år som jag hoppats. Men nästa år skall jag vara med längst fram och slåss om segern, lovade Micke.

Det var två stycken juniorer från Bohuslän som tog sig hela vägen till finalen på 200 meter, där Angelica Karlsson från Tanums IF ganska lätt vann sitt heat med 24,59. Medan Matilda Hellqvist, Orient, fick kämpa hela vägen in i mål.

ANNONS

När det sedan drog ihop sig till final så slutade Angelica som fyra på tiden 23.34, bara sex hundradelar från en bronsmedalj, medan Orienttjejen var sexa på 24,64.

– Jag kände mig ganska seg idag, vaderna var som sten trots att jag fått massage, och sedan tror jag att jag spände mig rätt mycket på upploppet, sa Angelica som ändå var nöjd med sin tid.

– Det var ju nära en medalj, men ändå rätt så långt bort. Jag har ju haft en väldigt bra säsong, bättre än vad jag hade hoppats på. Men jag ville ju så gärna komma med till Finnkampen... Nu tror jag att jag missade den.

På måndagen visade det sig att Angelica fått en plats i Finnkampen då en annan person lämnat återbud.

En annan från Tanum och numera i Göta är Freja Jernstig, som var trea i finalen på 100 meter med tiden 11.88. Det var i en final där Europamästarinnan Moa Hjelmer från Spårvägen vann på 11.66 före Julia Skugge från Glanshammar på 11.84 och Freja.

– Jag missade starten... känner mig missnöjd just nu. Förhoppningsvis kommer jag med i Finnkampen och då skall jag få en bra start, sa Freja som olyckligtvis tappade bort silvret.

ANNONS

Men hennes starka avslutning gjorde i alla fall att hon blev medaljör.

I herrarnas kulfinal var förra SIF:aren Jonas Meyer, numera i IK Orient, sexa med 16.08 och där det blev hela 20.03 för ettan Leif Arrhenius från Spårvägen före brorsan Niklas på 19.11. Jonas fick upp sin stöt i första omgången, men sedan blev det idel kryss i protokollet.

Om nästan prick ett år är det 118:e SM:et i friidrott. Då på ett helt nyrenoverat Ryavallen i Borås. Det blev också klart att Umeå blir värdar för friidrotts-SM 2014.

ANNONS