Flera trafikolyckor under söndagen

Vid 12-tiden på söndagen ska en bil ha hamnat i diket vid väg 163 utanför Grebbestad. Senare, strax innan klockan 16, inträffade ytterligare en trafikolycka i Hamburgsund. Vid 19-tiden inträffade ännu en olycka på E6:an i Tanum, denna med flera fordon inblandade.

ANNONS

Vid 19-tiden på söndagskvällen ska flera fordon vara inblandade i en trafikolycka på E6:an strax norr om Lurmotet i Tanum.

Enligt Gittan Carlsson, polisens jourhavande förundersökningsledare, var omständigheterna bakom olyckan initialt oklara. Men en till två personbilar, samt två lastbilar och en buss ska vara inblandade i olyckan.

– Det verkar röra sig om att en personbil som fått någon form av problem med fordonet, och blivit stående på vägkanten. Sen har det kommit en annan personbil som tänkt hjälpa. På något sätt har det blivit för trångt när man skulle köra om de stillastående fordonen och det ska ha skett en kollision. Man är på plats och jobbar med det i nuläget, säger Gittan Carlsson.

ANNONS

Enligt uppgifter från polis och räddningstjänst ska inga allvarliga personskador ha inträffat. Däremot meddelar SOS Alarm senare under kvällen att två personer fick föras till sjukhus med ambulans.

En anmälan om vårdslöshet har upprättats, dock utan misstanke om brott.

– Var och en av parterna har gjort så gott de kan. De har inte kunnat förutse olyckan, säger Owe Larsson, även han jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Räddningstjänstens insats på platsen avslutades strax innan klockan 20.

Bil körde i diket i Grebbestad

Tidigare under söndagen inträffade en singelolycka i Grebbestad där två personer suttit i en bil som hamnat i diket.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Passageraren ska ha klagat på bröstsmärtor och fått föras till sjukhus med ambulans. En bärgare kallades även till platsen för att bärga bilen från diket.

– Det brukar bli lite begränsad framkomlighet med tanke på räddningstjänsten, men annars hade det ingen större trafikpåverkan, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen rubricerar händelsen som en trafikolycka utan misstanke om brott.

Ytterligare en trafikolycka i Hamburgsund

Vid 15.52 fick polisen ett samtal om ytterligare en olycka, denna gången på väg 899 i höjd med Askekärr i Hamburgsund.

Enligt polisen rör det sig om en singelolycka där en bil halkat av vägen.

ANNONS

– Föraren har kört försiktigt, det har bara varit för halt. Vi misstänker inget brott i samband med händelsen, säger Gittan Carlsson.

Föraren ska ha ådragit sig lindriga personskador men inte behövt omhändertas med ambulans. Enligt polisen kommer personen kunna ta ta sig själv till vårdcentral.

ANNONS