Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fylla år i juletid är inget som bekymrar Johan Levin längre. Värre var det i tonåren då han ville ut med moped och bil snarast möjligt.

Firade femtioårsfest utan jubilar

Årets sista tårta gick till femtioåriga Johan Levin. När tidningen besökte Havstenssund för att överlämna sötsaken var jubilaren hemma. Vid tillfället för vännernas överraskningsfest befann han sig däremot i väntsalen på en flygplats.

Dan före dan före dopparedan firade Johan Levin sin femtioårsdag. Födelsedagen spenderades i ett soligt Thailand långt från tankar på snö och isgata.

– Det var min fru och jag som var iväg. Vi tog det mest lugn och var ute och åt på kvällen. Jag ville inte göra så stor grej av att jag fyllde, berättar Johan Levin.

Johans vänner ville däremot uppmärksamma femtioåringen desto mer. I hemlighet hade vännerna planerat en överraskningsfest som skulle ske i Havstenssund när Johan och hans fru kom hem från resan på kvällen inför julafton.

– Min son åkte för att hämta oss i Landvetter men vi fastnade på flygplatsen i Oslo för att det var för snöigt.

Sonen fick återvända hem utan sina föräldrar. När husdörren öppnades och Johans kamrater började sjunga fick sonen förklara att Johan skulle få firas på avstånd.

– De trodde honom inte och trodde att jag låg i bilen och gömde mig. De gick till och med ut och kollade efter men vi kom ju aldrig, skrattar Johan.

Festligheterna fick ta fart utan huvudpersonen, men det är inget Johan grämer sig över.

– Jag har varit med och ställt till jäkelskap för så många vänner tidigare. Känner jag de rätt glömmer de inte att det blev lite konstigt med den här överraskningen, skrattar Johan.

Fylla år i juletid har Johan inga problem med längre. Annat var det i tonåren då Johan ville ut och glida på mopeden snarast möjligt.

– Nu tycker jag inte ens att ålder spelar någon roll. Så länge man själv känner att man mår bra behöver man inte göra sig äldre än man är.

Femtioåriga Johan Levin bor och arbetar i Havstenssund efter att ha tillbringat majoriteten av sitt liv i Göteborg. Jobbet som sotare ledde honom till det nuvarande arbetet som anläggningsansvarig på GBM:s nya anläggning i Havstenssund. Tiden som inte ägnas åt arbete och familj spenderar Johan gärna till havs.

– Jag är såpas mycket på sjön att jag kände att jag ville engagera mig som sjöräddare. Jag var med när stationen här i Havstenssund startade för tre år sedan. För mig känns det viktigt att kunna vara med och hjälpa. Jag vet ju själv hur gärna jag skulle vilja ha hjälp i vissa situationer när man är ute, säger 2012 års sista vinnare av tårtan.