Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Festligt när ny skolgård invigdes

Sedan i våras har en ny skolgård gjorts i ordning på Tanumskolan. Nu står den klar och under onsdagens invigning samlades skolans elever för en rejäl tillställning.

Det händer mycket på Tanumskolan just nu. Det pågår i nuläget en utbyggnad av skolan för att man ska ta över låg- och mellanstadieverksamheten från Hedeskolan, som i sin tur endast ska vara en förskola i framtiden.

Sedan i våras har även arbetet med en helt ny skolgård pågått. Under onsdagen invigdes den nya utemiljön med flera framträdanden, tal och bandklippning.

– Den känns jättebra. Det finns mer att göra nu på rasterna och jag tror att folk kommer att gå ut mer, säger eleven Dorcuse Msini.

Flertalet nya aktivitetsmöjligheter

Skolgården har fått en ny grusplan för fotboll, två pingisbord, en klätterställning, beachvolleybollplan, nya kingrutor och två hängmattor. Till detta har även nya träd planterats och en ny gräsmatta har lagts ut.

– Det har varit ett väldigt roligt arbete. Eleverna har varit engagerade från början och det har varit kul att få till deras önskningar, säger Thomas Carlsson, projektledare för skolgården.

Halv ett drog invigningen av skolgården igång. På den nya grusplanen hade det ställts upp instrument och högtalare så att eleverna kunde framföra olika framträdanden för att fira den nya miljön.

Det bjöds på sång, dansuppvisning och instrumentframträdanden. Alla skolans elever, samt de Hedeskolan-elever som kommer att börja på skolan nära utbyggnaden är klar, samlades på den nybyggda läktaren till fotbollsplanen.

"Vilken publik!"

Stämningen var väldigt god och eleverna applåderade kärvänligt åt sina kamrater både under och efter deras tid i rampljuset.

– Vilken publik! Jag var lite nervös innan för att det skulle strula med tekniken eller att någon kanske skulle bli för nervös, men det blev verkligen jättebra, säger Ida Melander, som har varit skolans musiklärare sedan augusti och som har övat in framträdandena med barnen.

Till sist klipptes ett rött band av elever från skolrådet för att officiellt inviga den nya skolgården, vilket drog dagens största applåder.

Invigning med framträdanden på onsdagen.

Nya träd och gräsmatta har ordnats.

Pingisbord, beachvolleyplan, grusplan för fotboll, kingrutor, klätterställning och hängmattor finns nu på plats för eleverna.

Skolan håller också på att byggas ut för att ta över låg- och mellanstadieverksamheten från Hedeskolan, vars elever också fanns på plats under invigningen.